معاونت پژوهش و دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران را بهعنوان همکار صنعتی و اجرایی برتر در سال ۱۴۰۰ معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، این معاونت با انتشار کتابی با عنوان «همکاران صنعتی و اجرایی برتر» به معرفی شرکتهای برتر همکار دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی پرداخته است.
در این کتاب از «تحقیق و توسعهی فناوریها در حوزههای EOR و IOR»، «بهینهسازی فرآیندهای تولید و افزایش ضریب برداشت بر اساس رویکردهای نتیجه محور مبتنی بر فناوریهای روز جهان»، «تدوین دانش فنی در ساخت تجهیزات بالادستی»، «جهتدهی و هدایت رسالههای تحصیلات تکمیلی به سمت تولید و بهرهبرداری از میادین نفتی» بهعنوان محورهای همکاری مشترک بین شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و دانشگاه شهید چمران اهواز نامبرده شده است.
«راهاندازی مرکز تحقیق و توسعهی مشترک»، «ایجاد و راهاندازی پژوهشکده میادین و تجهیزات نفت و گاز دانشگاه شهید چمران اهواز»، «راهاندازی آزمایشگاههای تخصصی مشترک از جمله آزمایشگاه پژوهشکدهی میادین و تجهیزات نفت و گاز» این دانشگاه از دیگر محورهای همکاری مشترک است که منجر به عقد قراردادهای صنعتی به ارزش ۴۹۲ میلیارد ریال و یکمیلیون و ۷۵۰ هزار یورو شده است.
از دستاوردهای همکاری دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت نفت مناطق مرکزی ایران میتوان به «شناخت میدان نفتی، تبدیل میدان نفتی به موضوعات قابل تحقیق غربالگری همهی روشهای ازدیاد برداشت و بهبود تولید»، «نظارت بر اجرای آزمایشی میدانی ازدیاد برداشت و برنامه پایش نتایج و تهیه طرح جامع توسعهی میدان (MDP) بر اساس روشهای بهینه ازدیاد برداشت»، «ارتقای عالمانه و عاقلانه حوزهی تولید گاز از بزرگترین میدان گازی در غرب کشور»، «رسوب دانش فنی مطالعات توسعهی میادین نفت و گاز در استان و تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزهی صنعت نفت» و... اشاره کرد.
«احیا و حفظ ظرفیت میادین از طریق روشهای تأسیسات محور و روشهای چاه محور»، «مشارکت و مشاوره در احداث کارخانههای بهرهبرداری جدید» و «مشارکت در توسعه و بومیسازی فناوریهای نوین توسعه میادین» از فعالیتها و همکاریهای آینده دانشگاه شهید چمران اهواز و شکرت نفت مناطق مرکزی ایران است که در این کتاب به آن اشاره شده است.