شرکت‌های تابعه پژوهشکده

 

فراز نوین ندیش اروند

ﺷﺮﮐﺖ ﻓﺮازﻧﻮﯾﻦ اﻧﺪﯾﺶ اروﻧﺪ‌(داﻧﺶ ﺑﻨﯿﺎن)، اوﻟﯿﻦ ﺷﺮﮐﺖ ﺑﻮﻣﯽ ﺗﺨﺼﺼﯽ در ﺣﻮزه ارائه خدمات ﻓﺮازآوری ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ و راﻫﮑﺎرﻫﺎی ﭘﯿﺸﺮﻓﺘﻪ اﻓﺰاﯾﺶ ﺗﻮﻟﯿﺪ چاه‌های نفت در ﮐﺸﻮر ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﯽرود. ﻫﻢ اﮐﻨﻮن طیف کاملی از پروژه‌های مربوط به این حوزه در این شرکت به عنوان اوﻟﯿﻦ و ﺗﻨﻬﺎ ﺳﺎزﻧﺪه ﺗﻠﻤﺒﻪﻫﺎی ﻣﯿﻠﻪای ﻣﮑﺸﯽ در کشورتعریف و پیاده سازی شده است. این پروژه‌ها، تمامی زوایای کار مربوط به این حوزه را پوشش می‌دهند؛ از طراحی، مهندسی و  ساخت گرفته تا تامین قطعات، نگهداری و پشتیبانی پمپ‌های قبلی نصب شده و همچنین تدوین نرم‌افزار طراحی پمپ‌های میله‌ای و راستی‌آزمایی طراحی نمونه‌های قبلی نصب شده. در همین راستا، ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺣﻮزهﻫﺎی ﮐﺎری ﺷﺮﮐﺖ در ﺣﺎل اﻧﺠﺎم ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ که شامل توسعه محصول حاضر و همچنین ورود ﺑﻪ ﺣﻮزهﻫﺎی دﯾﮕﺮ در زﻣﯿﻨﻪ اﻓﺰاﯾﺶ ﺗﻮﻟﯿﺪ و ﺑﺎﻻﺑﺮدن ﺿﺮﯾﺐ ﺑﺎزدﻫﯽ ﻣﺨﺎزن با کمک شرکت‌های صاحب پتنت تکنولوژی‌های مربوطه می‌باشد. اﺳﺘﺮاﺗﮋی اﺻﻠﯽ ﺷﺮﮐﺖ ﻓﺮاز ﻧﻮﯾﻦ، اﯾﺠﺎد ﺑﺮﻧﺪ ﻣﻠﯽ و در آﯾﻨﺪه ﺑﯿﻦاﻟﻤﻠﻠﯽ در ﺣﻮزه ﻓﺮازآوری ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﺑﺎ اﯾﺠﺎد زﯾﺮﺳﺎﺧﺖ و ﻓﻀﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺟﻬﺖ ﺟﺬب ﺷﺮﮐﺘ‌ﻬﺎی ﺻﺎﺣﺐ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و رﺳﻮب ﺗﺠﺮﺑﯿﺎت و داﻧﺶ آﻧﻬﺎ در اﯾﻦ ﺷﺮﮐﺖ و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺟﺬب ﻧﺨﺒﮕﺎن و اﻓﺮاد ﺑﺎ ﺗﺠﺮﺑﻪ در اﯾﻦ ﺣﻮزه در ﮐﻨﺎر ﺟﻮاﻧﺎن ﻣﺴﺘﻌﺪ ﺟﻬﺖ اﯾﺠﺎد ﻫﻢ اﻓﺰاﯾﯽ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ.

 

ﺟﺎﯾﮕﺎه ﺷﺮﮐﺖ در ﺻﻨﻌﺖ:

ﺷﺮﮐﺖ ﻓﺮازﻧﻮﯾﻦ اﻧﺪﯾﺶ اروﻧﺪ (داﻧﺶ ﺑﻨﯿﺎن) اوﻟﯿﻦ ﺷﺮﮐﺖ ﺑﻮﻣﯽ ﺗﺨﺼﺼﯽ در ﺣﻮزه ﻓﺮازآوری ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ در ﮐﺸﻮر ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﯽرود. ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺟﺪﯾﺪ ﺑﻮدن اﯾﻦ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی در ﮐﺸﻮرﻣﺎن، ﺗﺎ ﻗﺒﻞ از ورود اﯾﻦ ﺷﺮﮐﺖ ﺑﻪ ﻋﺮﺻﻪ ﻓﺮازآوری ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ، ﮐﻠﯿﻪ ﺷﺮﮐﺘﻬﺎی داﺧﻠﯽ اراﺋﻪ دﻫﻨﺪه اﯾﻦ ﺧﺪﻣﺎت ﺻﺪ در ﺻﺪ واﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﺷﺮﮐﺎی ﺧﺎرﺟﯿﺸﺎن ﺑﻮدﻧﺪ ﮐﻪ اﯾﺮادات اﯾﻦ واﺑﺴﺘﮕﯽ، در دوران ﺗﺤﺮﯾﻢ ﺑﺴﯿﺎر ﻧﻤﻮد ﭘﯿﺪا ﮐﺮد و ﺑﻪ ﻧﻮﻋﯽ اراﺋﻪ اﯾﻦ ﺧﺪﻣﺎت ﺑﻪ ﺻﻨﻌﺖ ﻧﻔﺖ ﮐﺸﻮر ﻣﺘﻮﻗﻒ ﻣﺎﻧﺪ. ﻫﻤﯿﻦ اﻣﺮ ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﻦ وزارت ﻧﻔﺖ و ﺷﺮﮐﺖ ﻣﻠﯽ ﻧﻔﺖ را ﺑﻪ ﻓﮑﺮ اﯾﺠﺎد ﯾﮏ ﺷﺮﮐﺖ ﺗﺨﺼﺼﯽ در اﯾﻦ ﺣﻮزه اﻧﺪاﺧﺖ که پس از دستیابی به دانش ساخت این محصول، ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺣﻮزهﻫﺎی ﮐﺎری ﺷﺮﮐﺖ در ﺣﺎل اﻧﺠﺎم ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. در ﻫﻤﯿﻦ راﺳﺘﺎ اﯾﻦ ﺷﺮﮐﺖ ﻣﺮاﺣﻞ داﻧﺶ  ﺑﻨﯿﺎن ﺷﺪن ﺑﺮ اﺳﺎس ﻣﺤﺼﻮل ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﺪه را در ﺳﺎل گذشته ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ ﺑﻪ اﻧﺠﺎم رﺳﺎﻧﺪ. همچنین این شرکت موفق به اخذ مجوز بهره برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان تنها سازنده پمپ‌های SRP و مجوز فعالیت بازرگانی از سازمان منطقه آزاد اروند شده است و در سال 1397 نیز به عنوان واحد فناور برتر استانی دست یافته است. مضافا این مجموعه به عنوان یکی از اعضای اصلی کمیته ملی مشترک سازمان ملی استانداردها و وزارت نفت (NIPS)، نیز می‌باشد.

مرکز تحقیقات حفاری فعالیت خود را از سال ۱۳۸۳ در دانشگاه شهید چمران اهواز شروع نموده است. این مرکز تلاش دارد تا مشکلات صنایع نفت و حفاری را با ترکیب دانش اعضای هیات علمی و تجربه متخصصان صنعت برطرف سازد. این مرکز به سه بخش اصلی تقسیم شده است.

بخش نخست به برنامه های آموزشی تعلق دارد. ارائه کارگاه هایی در خصوص سیستم های مطرح دستگاه حفاری از قبیل سیستم های دورانی، بالابر، برق و مدیریت پسماند برخی از فعالیت های بخش نخست مرکز است. حمایت از دانشجویان تحصیلات تکمیلی توسط اطلاعات عملیاتی و فنی بخش دیگر برنامه های آموزشی مرکز تحقیقات حفاری است.

بخش دوم مرکز تحقیقات حفاری دربرگیرنده فعالیت های تحقیق و توسعه است. تیمی از محققان مجرب چهار قسمت این بخش شامل: ۱) انرژی و سیالات، ۲) تکنولوژی حفاری، ۳) مدیریت و اقتصاد حفاری و ۴) شیمی را شکل می دهند. این قسمت ها دارای اساتید و مهندسان مکانیک، برق، متالورژی، عمران، کامپیوتر و شیمی به همراه اقتصاد، مدیریت، زمین شناسی هستند. شناسایی و معرفی مسائل و مشکلات صنعت حفاری و رفع این مشکلات از اعم وظایف این بخش می باشد. تصحیح ضریب قدرت در دستگاه حفاری، بررسی علل کندگی در روتور و استاتورهای موتورهای درون چاهی، تحلیل و شبیه سازی دکل حفاری با طرح پیرامید، شناسایی گلهای پایه روغنی، آسیب شناسی علل وقوع حوادث در محل دستگاه های حفاری شرکت ملی حفاری از جمله تحقیقات انجام شده بخش تحقیق و توسعه هستند. علاوه بر این، تدوین نرم افزار کاربردی تولید شبکه و شبیه سازی جریان در مخازن هیدروکربوری شکافدار، و همچنین تدوین دانش فنی تجهیزات درون چاهی، حفاری فروتعادلی، تجهیزات فراساحل و مدیریت پسماند برخی از فعالیتهای تحقیقاتی مرکز تحقیقات حفاری هستند.

بخش سوم و پایانی مرکز تحقیقات حفاری دربرگیرنده ساخت تجهیزات حفاری و نفت است. بازسازی مفصل گردان و قلاب دکل کار حاضر مرکز تحقیقات حفاری است. علاوه بر این، نقشه های مهندسی تاییدشده به منظور ساخت ابزارهای رشته تکمیلی درون چاهی و تجهیزات حفاری توسط مرکز تحقیقات حفاری تهیه شده اند. این مرکز همچنین توانایی طراحی و ساخت سخت افزار و نرم افزار اندازه گیری کمیت های دینامیکی رشته حفاری در سطح را داراست.

جهت مشاهده اطلاعات تکمیلی مرکز تحقیقات حفاری اینجا را کلیک کنید.

 

مرکز پژوهشی شبکه های گاز رسانی فعالیت خود را به‌ طور رسمی از تیرماه ۱۳۸۵ تحت عنوان دفتر پژوهش شرکت گاز استان خوزستان در دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز آغاز نمود. در سال ۱۳۹۲ با توجه به عملکرد پژوهشی دفتر پژوهش، با تصویب وزارت علوم، این دفتر به مرکز پژوهشی شبکه‌های گازرسانی تغییر یافت. دفتر پژوهش در ابتدا با یک عضو هیئت علمی، یک نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و یک کارشناس کار خود را شروع کرده و در حال حاضر مرکز پژوهشی با تیمی متشکل از یک استاد مهندسی مکانیک، یک استادیار مهندسی مکانیک، سه ‌دانشجوی ارشد مهندسی مکانیک و یک نفر کارشناس به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این مرکز با انگیزه ارتباط دوجانبه و هرچه بیشتر دانشگاه با صنعت در خصوص تحقیقات پایه و کاربردی صنعت توزیع و مصرف گاز طبیعی تأسیس شده‌است و با انگیزه شناسایی آخرین نوآوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید در صنایع گاز و مرتبط با فعالیت‌های شرکت گاز استان خوزستان و نیز ایجاد یک بستر پژوهشی جهت سوق دادن فعالیت‌های تحقیقاتی اعضای هیات علمی و دانشجویان به سمت نیازهای تحقیقاتی آن شرکت گام برمیدارد. همچنین، در جهت نیل به اهداف مرکز، در سال ۱۳۹۱ دو گروه پژوهشی متشکل از اعضای هیات علمی دانشگاه تشکیل شده است. در ادامه اهداف اصلی این مرکز به اختصار بیان شده است:

- پیگیری و یافتن آخرین نوآوری‌ها و تکنولوژی‌های نوین در زمینه صنعت گاز مرتبط با فرآیندها و فعالیت‌های شرکت گاز خوزستان

- جستجو‌های کتابخانه‌ای و اینترنتی در زمینه آخرین یافته‌های علمی و پژوهشی در زمینه گاز در داخل و خارج‌ کشور

- ارائه مشاوره در زمینه مسائل و مشکلاتی که توسط شرکت گاز استان خوزستان به این دفتر ارجاع می‌شود

- تهیه بانک اطلاعاتی از  موسسات تحقیقاتی گاز در داخل و خارج کشور

- ارائه گزارش‌های ماهیانه، سالیانه و فنی در ارتباط با فرآیندها و فعالیت‌های شرکت گاز استان خوزستان

- برگزاری سمینار‌های علمی جهت آشنایی اساتید و دانشجویان با مسائل و مشکلات و اولویت‌های پژوهشی شرکت گاز خوزستان

- هدایت دانشجویان در جهت تعریف پروژه کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترا

برای مشاهده اطلاعات تکمیلی مرکز پژوهشی شبکه‌های گازرسانی اینجا را کلیک کنید.